A.H. 2017

Da bih samoj sebi pomogla i konačno se izvukla iz ovog gadnog i traumaticnog perioda primorana sam se suociti sa svim uzrocima ovakvog raspolozenja i pratećeg nezadovoljstva.

Čik pogodi ko je jedna od bitnih stavki?

Bojim se da se toliko razilazimo zbog tvog površnog, a mog „sve mi u životu ima neki značaj“ stava.

I ne znam šta se dešava, niti šta se desilo, ali ovo naše prijateljstvo ovakvo kakvo je trenutno mislim da liči na prijateljstvo samo ljudima koji vide poneku našu zajedničku sliku i kontaju kako nam je strasno dobro. A mi od nove godine smo toliko daleko od ovog dobrog, kamoli strašno dobrog.

Počevši od tog da nisi bio u stanju da mi se javiš na poziv koji sam ja uputila nakon što sam vidjela da ti nemaš namjeru, dok si ti bio zauzet svojim curicama. Usporedbe radi, godinu prije tog si taj isti broj ti prvi birao. Mislim ne očekujem ja da ti mene prvi nazoveš, nit imam tu potrebu, nije problem ni da ja nazovem što sam i uradila, ali je problem da se ti ne javiš iz hira. Od tog dana svaki put kad se sjetim tog zamisljam te kako sjedis, gledas u mob. I mislis koji klinac ona hoće, napornost lvl pro.

Pa čitav taj semestar oko viđanja, što je neminovno još uvijek glavni problem našeg odnosa.

Razumijem sedmicu, razumijem dvije, razumijem nemam vremena, ali ne razumijem imam vremena za Emira i Aminu, a ti kad postaneš toliko naporna da mi dosadi ćeš doći na red. I ne dramim, tako je i bilo, našlo se vrijeme kad sam ja u Artu pukla, i poslije toga je bilo ići ćemo u utorak, kao podrazumijeva se odgodit ću ja sve obaveze, jer tebi tako odgovara. Što je najgore, milion puta sam to uradila.

Ukoliko nekad budeš htio dodatno hraniti ego nek ti samo naumpadne svaka situacija u kojoj si ti na kafi sa mnom uzeo mob. Pa u inat nekome odgovarao na mesindzeru, znajući da ja nemam dovoljno snage niti zelje da se naljutim zbog tog na tebe, iako si dobio  onih ‘molim te, nemoj’ milion puta prije toga. E pa moze ego da ti zbog toga ide do maksimuma, jer ne pamtim kad sam se u tvom društvu osjećala nepoštovanom ko u tim situacijama.

Ima li potrebe dodatno opsivati situacije u kojima si me na vlastiti rodjendan pustio da vazdan mislim hoćeš li doći ili ne, nisi ispunio jedinu molbu, mjesec dana unaprijed dogovorenu da nocis zbog nekog nebitnog i jos kao vrhunac ostavio svoj pečat u posljednjem satu mog rodjendana okrenuvsi mi ledja. Vel dan, aplauz

Pa onda zatisje od vise od dva mjeseca. Znas koja je nasa razlika u ta dva mjeseca bila? Ja ni jednom nisam okrenula glavu od tebe kad sam te vidjela, ti jesi.

I evo nas sad gdje jesmo, završila svađa, nas dvoje na raspustu, bez obaveza, i ti nemaš prokletu potrebu da me vidiš nakon 2 mjeseca nepričanja, nakon 20 dana od kraljeve?

Ti sa mnom vodiš površne razgovore u kojima je 80% tvojih odg. „ebiga, mrš, čestitam, lažeš, tješi se, tako nekako, ejs“, u kojima nakon  što ti ispričam kolko sam psihički u minusu na svim mogućim poljima života ti se sjetis sutradan, reda radi pitati na (psovka) fejsbuku „jesi bolje?“ Izvini evo što mi je to malo, hvala ti na uloženom naporu i brizi i tome što si to sve stavio na nivo „dramiš bespotrebno“.

 

Pitam sebe, pitam tebe „što se ti uopšte družiš sa mnom?“

Ne shvatam poentu više ovog našeg prijateljstva koje se ogleda u 6 poruka razmjenjenih u toku dana izuzetno površnog karaktera, s kratkim digresijama u vidu neke prepričane smiješne situacije ili lokacije na kojoj smo bili taj dan.

Sad se imamo u planu vidjeti 2. Oktobra sigurno? Svako ostalo sretanje je krajnje slucajno?

 

 

Mislim da nema potrebe da pišem o tome koliko te volim, to se vidi iz aviona, helikoptera, sa mjeseca i drugih planeta i koliko god se posvadjali i ne pričali, mjesecima, godinama, zauvijek, kakav god bio prema meni i koliko god se viđali ili ne, bila ti bitna ili ne, i u bilo kojem trenutku, da li u onom u kojem prođeš pored mene i okreneš glavu ili u onom u kojem priđeš pa me smrviš jačinom zagrljaja, ti ćeš uvijek biti voljen, uvijek u dovi koga Bog da mi čuva.

Ali moraš već jednom shvatiti da ja nisam jedna od tvojih curica s kojima treba da igraš igrice, s kojima pokušavaš manipulisati i od kojih tražiš da ti dokazuju koliko si im bitan.

Ja sam tu da ti budem najbolji prijatelj i neću se pretvarati da mi nisi bitan da bi tebi bilo zanimljivo, niti ću se pretvarati da neću da bude po tvom, jer volim kad bude po tvom jer tebi bude drago i to ti ne smije dosaditi jer ponavljam, nisam nijedna od tih curica i nemam namjeru da osvajam tvoje hladno lavlje srce, što se mene tiče ono je već osvojeno na način na koji meni treba

 

Je li ti sad jasno da se već nešto u ovom odnosu mora promijeniti i zbog čega ili da pišem još jedan ovakav roman?

 

 

ekaa
Kako sam tebe voleo, ne voli se jednom u životu. Tako se voli jednom u hiljadu života! D-moll (:

Komentariši